Succesverhaal
1 min

Meer halal producten voor Voedselbank Leiden

In januari gingen Stichting Guney en De Vierde Wereld op bezoek bij Voedselbank Leiden.

Het Moskeeën Platform Leiden en Turkse zelforganisaties hadden namelijk eerder afgesproken iets te doen voor de Voedselbank, door haar nog altijd toenemende aantal bezoekers sinds de corona pandemie.

Ruim één derde van de mensen die naar de Voedselbank Leiden gaan bestaan immers uit halal consumenten. Halal producten zijn echter lastiger te verkrijgen. Zodoende sprak het platform en de zelforganisaties met de Voedselbank, om te kijken welke halal producten de Voedselbank het liefst wil ontvangen en hoe het platform en zelforganisaties deze voorraad kunnen bevorderen.

Zo besloot het Moskeeën Platform Leiden en de Turkse zelforganisaties kortingsbonnen in te gaan zamelen, door met Turkse en Marokkaanse winkeliers in gesprek te gaan. Met deze bonnen kunnen de bezoekers van de Voedselbank ten alle tijden (halal) producten kopen die zij nodig hebben, tegen een relatief klein bedrag.

"Ook wij willen de verantwoordelijkheid nemen om deze maatschappelijke problemen aan te pakken, want dat is goed in lijn met 'zorgen voor je naasten'."

Praat mee op social media met #leideninclusief
"Ook wij willen de verantwoordelijkheid nemen om deze maatschappelijke problemen aan te pakken."

Onze partners maken ons werk mogelijk