Platform Leideninclusief.nl is online!

Met de lancering van het platform wordt de volgende stap gezet naar een inclusief Leiden.
Met de lancering van het platform wordt de volgende stap gezet naar een inclusief Leiden.

Het platform Leideninclusief.nl is onderdeel van het programma ‘Exclusief voor Inclusief'. Stichting iDb wil aansprekende en waardevolle voorbeelden uit de praktijk van non-discriminatie en inclusie binnen de gemeente Leiden breed voor het voetlicht brengen. Samen met andere leden van het platform willen wij uitdragen dat er op verschillende fronten en op verschillende niveaus succesvolle initiatieven worden ontplooid om van Leiden een open, veilige en inclusieve stad te maken. Met deze voorbeelden uit de praktijk willen we iedereen stimuleren om zich aan te sluiten en het vertrouwen in de kracht van de stad versterken.

Leideninclusief.nl is een initiatief van Stichting iDb, maar is opgezet als een platform dat breed wordt gedragen door de aangesloten leden en binnen de gemeente wordt ervaren als een bron van belangwekkende informatie, aanjager van de dialoog en als brenger van goed nieuws. 

Lancering publiekscampagne

Op vrijdag 1 juli 2022 gaat de campagne “Sterke sociale basis voor non-discriminatie en inclusie“ van start. Deze campagne bestaat uit een serie interviews waarin prominente Leidse sleutelfiguren aan het woord zijn over hun inzet voor een veilig, open en inclusief Leiden. Hoe ervaren zij hun stad en hoe gebruiken zij hun eigen verhaal om anderen te inspireren? Wat gaat er goed en wat kan er beter? Wat zijn hun wensen voor onze gezamenlijke toekomst? Door deze sleutelfiguren hun verhaal te laten doen wil Stichting iDb Leidenaren motiveren bij te dragen aan een stad waar iedereen zichzelf mag en kan zijn.

 

Praat mee op social media met #leideninclusief
Bron:
vanessa
  • st, 21 June 2022
  • 3 reacties
  • 2 min