Algemene activiteiten

Netwerkbijeenkomst Samen voor een leeftijdsvriendelijke regio Leiden

Datum 11 June 2024
Tijd 14:15 - 17:00
Locatie PLNT - Langegracht 70, Leiden
Google maps openen
Toegang Aanmelden
Georganiseerd door
visual met tekst titel netwerkbijeenkomst

De vergrijzing van Leiden en omgeving neemt, net als in de rest van Nederland, toe. Het is van cruciaal belang dat we streven naar inclusieve gemeenschappen waarin mensen van alle leeftijden volledig tot hun recht komen. Maar hoe kunnen we dat bereiken? En welke tools kunnen we hiervoor inzetten? 

Op dinsdag 11 juni bundelen AFEdemy en Stichting Inclusie en Discriminatiebestrijding hun krachten voor een netwerkbijeenkomst gericht op het bevorderen van een inclusieve en leeftijdsvriendelijke omgeving in Leiden en omstreken. Tijdens deze bijeenkomst zal Willeke van Staalduinen, de oprichter van de Age-Friendly Environments Academy, ons meenemen in de lessen die zijn geleerd vanuit Seniorvriendelijk Den Haag. Ook zullen collega's van AFEdemy inzichten delen uit diverse Europese projecten. Daarnaast zal Stichting Inclusie & Discriminatiebestrijding hun visie delen over hoe een inclusieve samenleving eruit zou kunnen zien. 

We gaan graag met jou in gesprek en er is ruimschoots tijd om elkaar te leren kennen, ervaringen uit te wisselen en te netwerken. 

Dus ben je een expert op het gebied van stedelijke planning, gezondheidszorg, ouderenbeleid, sociaal werk of gewoon geïnteresseerd in het bevorderen van een leeftijdsvriendelijke en inclusieve gemeenschap? Meld je dan aan

Programma 

  • 14.15 uur - 14.30 uur: Inloop
  • 14.30 uur - 14.45 uur: Seniorvriendelijk Den Haag en het meten van leeftijdsvriendelijkheid door Willeke van Staalduinen van AFEdemy
  • 14:45 uur - 15.00 uur: Een inclusieve regio? Hoe ziet dat eruit? Door Mireille Bijnsdorp Stichting iDb
  • 15.00 uur - 16.00 uur Inzichten van over de grens: een reis langs diverse Europese initiatieven 
  • 16.00 uur - 17.00 uur Netwerkborrel
visual met logo's iDb en AFEdemy

 

Wil je ervaren discriminatie (anoniem) melden? 
Dat kan via Discriminatie.nl

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Wij streven naar een gemeente waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn. Doe mee en zet je in voor een veilige en inclusieve stad waarin discriminatie en uitsluiting geen kans krijgt.

Op de hoogte blijven